Mark van der Werf

MARK VAN DER WERF ~geboren 1980 te Sneek~ begon op 11 jarige leeftijd met het bespelen van de drums.

In 2001 werd Mark aangenomen op het Conservatorium Alkmaar. Hier kreeg hij hoofdvakles drums van Mark Eshuis en tevens het bijvak klassiek slagwerk van Bob Martens, en in 2009tm 2010 heeft hij gestudeerd bij Juan van Emmerloot aan Codarts Rotterdam.

Tijdens de periode 2001/2005 speelde Mark in diverse Jazz/Pop/Rock en Fusion ensembles van o.a. Joel Groenewold, Fred Berkemeier, Mike Booth en Lex van Wel.

Ook werden er lessen gevolgd aan het Conservatorium van Amsterdam, (Summer Jazz Workshop) hier kreeg Mark les van o.a. Lucas van Merwijk, Yaniv Nachum en Justin DiCioccio (Manhattan School of Music).

Mark heeft samengewerkt met Rik Elings, arrangeur voor het Metropole Orkest, Koninklijke Luchtmacht Kapel en tevens docent aan de Academie Voor Lichte Muziek (AVLM) te Lelystad, wat een professionele deeltijd opleiding is voor zangers en zangeressen.

In 2003 was Mark een van de slagwerkinstructeurs die ter gelegenheid van het 750 jaar bestaan van de stad Alkmaar het slagwerkspektakel “Slag in de Rondte” begeleide waar tevens een wereldrecord mee gevestigd is.

In 2004/2005 is Mark zich gaan specialiseren op het gebied van jaren 70 ProgRock/Fusion. Op zijn eindexamen werden stukken gespeeld van grootheden en persoonlijke helden zoals Emerson, Lake & Palmer en Bill Bruford.

Na te zijn afgestudeerd met een 8 is Mark aangesteld als docent aan Slagwerkschool Leeuwarden en Centrum voor de Kunsten te Sneek, en heeft hij samen met bassist Cornelis Burger het ambitieuze bedrijf “Music Design” opgericht waarmee zij muziek workshops verzorgen door het hele land.

Daarnaast speelt Mark in d 70’s tribute band NBR

foto

markvdwerf